Trajnost blagovne znamke s.Oliver

Odgovorna moda


Naše podjetje je usmerjeno v prihodnost, naše korenine so močne in zavedamo se svoje odgovornosti za jutrišnji dan. Zato se trajnostnega razvoja lotevamo celostno – za nas, za soljudi in naravo, ki nas obdaja. Da bo svet, v katerem želimo živeti, uspešen, raznolik, pravičen in obnovljiv. Zato se zavzemamo za:


TRAJNOST, ki je osnova pri oblikovanju naših izdelkov, predvsem pri izbiri trajnostnih materialov.


TRANSPARENTNOST IN INOVACIJE. Oboje nas vodi pri vsem, kar počnemo - od razvoja in oblikovanja izdelkov do komunikacije z zaposlenimi, poslovnimi partnerji in strankami.


DRUŽBENA ODGOVORNOST. Leta 2022 smo se pridružili fundaciji Fair Wear Foundation, vodilni evropski organizaciji za izboljšanje delovnih pogojev v tekstilnih tovarnah in dobavnih verigah. V našem prvem preverjanju uspešnosti blagovne znamke je organizacija Fair Wear s.Oliver ocenila z "dobro".

Materiali

Trajnostni izdelek se začne s pravo izbiro materialov. Zastavili smo si ambiciozne cilje, da bi razširili svoj portfelj odgovornejših materialov.

Krožnost in nega

Naša vizija je spodbuditi prehod iz linearnega modnega sistema v krožni model. Da bi to dosegli, v vse korake proizvodnje vključujemo bolj trajnostne standarde in materiale.

Izbrani izdelki

Z izbranimi trajnostnimi izdelki redno dajemo pobude za bolj trajnostno modo. V teh inovativnih izdelkih je združenih več elementov naše trajnostne strategije.

Družbena odgovornost

V naših dobavnih verigah želimo okrepiti pravičnost in raznolikost. Da bi to dosegli, je pomembno partnersko sodelovanje z našimi dobavitelji, s ciljem izboljšanja delovnih pogojev za njihove zaposlene.

Varovanje okolja

Tekstilna industrija ima velik vpliv na naše okolje. Zavedamo se odgovornosti do narave in želimo zmanjšati svoj negativni vpliv na podnebje in okolje.

Embalaža in pošiljanje

Kjerkoli je mogoče, zmanjšujemo uporabo embalažnih materialov na najmanjšo možno mero. V največji meri uporabljamo za vso embalažo certificirane in reciklirane materiale.

Nakupuj trajnostne izdelke