Program za planet

Bolj trajnostna embalaža in pošiljanje

Zmanjševanje količine in recikliranje

Embalaža je pomembna za učinkovit in nepoškodovan prevoz izdelkov, zato brez nje ne moremo. Kjer je le mogoče, zmanjšujemo uporabo embalažnih materialov na minimum. Da zagotovimo možnost recikliranja embalaže, uporabljamo tudi pretežno certificirane in reciklirane materiale.
Vse plastične vrečke, imenovane tudi poli vrečke, v katere so zaradi zaščite zapakirani naši izdelki, so izdelane iz 100 % recikliranih materialov. Ko se blago iz našega logističnega centra pošlje v trgovine s.Oliver, zberemo del poli vrečk. Le-te se nato predajo v nove polivrečke in tako je krog sklenjen.

Embalaža

Z uporabo velikostno prilagojenih transportnih škatel in zelo lahkih transportnih vrečk lahko stalno zmanjšujemo količino papirja, ki se uporablja za prevoz blaga iz spletne trgovine. Dragocene vire varčujemo tudi z nenehnim povečevanjem deleža recikliranega papirja v nosilnih vrečkah.

Zmanjševanje vračil

Veliko naših izdelkov se že pošilja podnebno nevtralno, emisije pa se izravnavajo z vlaganjem v projekte varstva podnebja. Skupaj pa lahko dosežemo še več. Izkoristite naše spletno svetovanje. Tam boste našli tabelo velikosti, ki vam bo v pomoč pri merjenju, in našega interaktivnega svetovalca za izbiro pravilne velikostne številke..

Načrtovani cilji

V naši strategiji za bolj trajnostne materiale si že več let postavljamo cilje za povečano uporabo trajnostnih materialov v vseh naših izdelkih. Na tem bomo delali tudi v prihodnosti - za še boljše izdelke!

Krožnost in nega

Izbrani izdelki

Materiali

Trajnost

Fragen oder Input?

Du findest andere Themen und Maßnahmen viel wichtiger und hast Fragen oder Anregungen zu unseren Nachhaltigkeitskonzepten? Lass uns darüber sprechen!
Wir wissen, dass wir noch einen weiten Weg zu gehen haben - Es gibt viel zu tun. Deine ehrliche Meinung dazu interessiert uns. Melde dich bei uns unter team.sustainability@de.soliver.com.