Naš program za prihodnost

Krožnost

Spodbujanje krožnega gospodarstva

Kot del modne industrije se zavedamo, da je prehod na krožno gospodarstvo neizogiben in nujno potreben. Zato si prizadevamo, da bi bili naši izdelki bolj krožni. Na ta način prispevamo k zmanjšanju količine odpadkov, ki nastajajo v tekstilni industriji, tako v proizvodnji kot tudi v načrtovanju kolekcij, ki se naglo spreminjajo ali z izdelki slabe kakovosti.

Odgovorna proizvodnja

Že med proizvodnjo smo pozorni na uporabo odgovornejših materialov. To so lahko do virov prijaznejša, ekološko pridelana vlakna ali reciklirani materiali, ki z recikliranjem dobijo novo življenje. Več o naši strategiji za materiale si lahko preberete tukaj.

Odgovorna nega in uporaba

Da bi lahko svoje najljubše izdelke nosili čim dlje, je poleg kakovosti izdelkov pomembna tudi njihova nega. V našem vodniku za nego boste našli več informacij o tem, kako najbolje skrbeti za naše izdelke. To je dobro za vas in za okolje.

Pripravljeni na naslednji korak

V svojih izdelkih že uporabljamo reciklirane materiale. Poleg tega smo bolj pozorni na to, kaj se z njimi zgodi ob koncu njihove življenjske dobe. Zato smo leta 2023 oblikovali trajnostno kapsulno jeans kolekcijo 360° , katere izdelki so izdelani tako, da se lažje reciklirajo in so zato krožni.

Zmanjševanje količine in recikliranje embalaže

Več pozornosti posvečamo tudi trajnosti na področju embalaže.Tukaj izveš, zakaj je popolna oblika krožna.

Načrtovani cilji

Spomladi 2023 smo predstavili svojo prvo krožno optimizirano kapsulno kolekcijo. Od takrat si prizadevamo za dosledno širjenje naše krožne 360° vizije z nadaljnjimi izdelki.

Materiali

Izbrani izdelki

Embalaža in pošiljanje

Trajnost

Vprašanja in predlogi

Se vam zdijo druge teme in ukrepi veliko pomembnejši in imate vprašanja ali predloge o naših trajnostnih konceptih? Pogovorimo se o tem!
Zavedamo se, da nas čaka še dolga pot - veliko je treba postoriti. Zanima nas vaše iskreno mnenje. Pišite nam na team.sustainability@de.soliver.com.