Naš program za prihodnost

Trajnostni materiali

Trajnostno od začetka do konca

Trajnosten izdelek se začne pri oblikovanju in izbiri materialov. Zastavili smo si jasen cilj: povečati delež odgovornih materialov. Na ta način zmanjšujemo tveganja za ljudi in okolje.

Bombaž

Bombaž je ena naših najpomembnejših surovin. Za spodbujanje socialno in ekološko pridelanih vlaken uporabljamo preverjen trajnostni bombaž iz pobude Better Cotton Initiative ali Cotton Made in Africa ter certificiran ekološki in recikliran bombaž. Z našim projektom Empowering Farmers (Opolnomočenje kmetov) podpiramo kmete z nakupom trajnostnih materialov in jim pomagamo pri gojenju ekološkega bombaža v Indiji.

Materiali živalskega izvora

Materiale živalske izvora pridobivamo le iz odgovornih virov. Tako varujemo dobrobit živali. V ta namen uporabljamo certificirane materiale živalskega izvora, na primer iz standarda Good Cashmere Standard ali Leather Working Group. Pri izbranih skupinah izdelkov, pri katerih so se uporabljali živalski materiali, kot je usnje, si nenehno prizadevamo povečati delež veganskih alternativ.

Več informacij o bombažu, ki ga uporabljamo, in načinu njegovega certificiranja:

Celulozna vlakna

Celulozna vlakna so na primer viskoza, modal ali liocel. Izdelana so iz obnovljivih surovin, zlasti lesa. Zanašamo se na bolj trajnostna vlakna blagovne znamke LENZING™ podjetja BIRLA CELLULOSE™.

Synthetische Fasern

Wir arbeiten daran, möglichst wenig neues Polyester in unseren Produkten zu verwenden. Indem wir recyceltes Polyester nutzen, halten wir die Fasern länger im Stoffkreislauf und es werden keine neu gewonnenen Ressourcen verbraucht. Das recycelte Polyester stammt beispielsweise aus PET-Flaschen oder aus Altkleidung. Insgesamt arbeiten wir daran, den Einsatz von synthetischen Materialien zu reduzieren.

Načrtovani cilji

V naši strategiji za bolj trajnostne materiale si že več let postavljamo stalne cilje za uporabo še bolj trajnostnih materialov v vseh naših izdelkih. Na tem bomo delali tudi v prihodnosti - za še boljše izdelke!

Krožnost in nega

Izbrani izdelki

Varovanje okolja

Trajnost

Vprašanja in predlogi

Se vam zdijo druge teme in ukrepi veliko pomembnejši in imate vprašanja ali predloge o naših trajnostnih konceptih? Pogovorimo se o tem!
Zavedamo se, da nas čaka še dolga pot - veliko je treba postoriti. Zanima nas vaše iskreno mnenje. Pišite nam na team.sustainability@de.soliver.com.