Meni
Zapri
Zapri

s.Oliver Online Shop Pravilnik o zasebnosti


Vaše zadovoljstvo nam je v spletni trgovini s.Oliver zelo pomembno. Želimo, da se počutite varne. Zato je varovanje vaše zasebnosti ena naših najpomembnejših nalog.

Kot javna oseba zasebnega prava moramo spoštovati določbe Zakona o varovanju podatkov in Zakona o medijih tako, kot javne ustanove. Zato smo izvedli tehnične in organizacijske ukrepe, ki zagotavljajo upoštevanje določb o varovanju podatkov.

Vaše osebne podatke varujemo v skladu s trenutnim stanjem tehnike. Prenos SSL (Secure Socket Layer) deluje na podlagi 128-bitnega kodiranja, ki zagotavlja, da tretji ne morejo prebrati vaših osebnih podatkov. Naš strežnik bo morda zavrnil starejše različice brskalnikov, ki uporabljajo 40-bitno ali 56-bitno kodiranje. Zato priporočamo, da namestite najnovejšo različico brskalnika.

Osebni podatki

Osebni podatki so posamični vnosi o osebi, kot so na primer vaše ime, naslov, datum rojstva, elektronski naslov ali telefonska številka.

Zbiranje osebnih podatkov

Ker določbo o varčnosti pri zbiranju podatkov jemljemo zelo resno, zberemo vaše osebne podatke le, če je to nujno potrebno. Če torej obiščete našo spletno trgovino in ne kupite ničesar, se registrirate ali sodelujete v nagradni igri, vam praviloma ni treba razkriti svoje identitete. Naš strežnik bo ob vašem obisku naših spletnih strani zabeležil izključno le vaš naslov IP, datum, čas in strani, ki ste si jih ogledali. Na podlagi teh podatkov ne moremo ugotoviti, kdo ste.

Če želite oddati naročilo, vas bomo prosili za vaše ime, naslov in elektronski naslov, datum rojstva in telefonsko številko. Vaše ime in naslov potrebujemo za izvedbo naročila. Tudi vašo telefonsko številko shranimo le zato, da postopek naročanja lahko teče pravilno in brez zapletov. Če bomo imeli dodatna vprašanja v zvezi z izvedbo vašega naročila, vas bomo po potrebi poklicali. Če se odločite za možnost, da vam naročilo pošljemo v paketno trgovino, vas po želji obvestimo z SMS, ko vaše naročilo prispe. Vašo telefonsko številko bomo uporabili izključno v zgoraj navedeni namen. Brez razloga vas ne bomo klicali ali vam poslali SMS-a. Vaš elektronski naslov potrebujemo, da vam lahko potrdimo naročilo. Vaš elektronski naslov bomo uporabili izključno v zgoraj navedene namene. Navedba vašega rojstnega datuma je nujno potrebna, da vas lahko v primeru želenega plačila po računu pri preverjanju vaše bonitete jasno razlikujemo od ostalih uporabnikov. Poleg tega morate dopolniti vsaj 18. let, da lahko oddaste naročilo v spletni trgovini s.Oliver.

Te podatke bomo zbrali, ko se boste kot registrirani uporabnik prijavili v svojem osebnem območju „Moj račun“. To velja tudi v primeru, da se na primer prijavite za sodelovanje v nagradni igri. Vaš elektronski naslov je skupaj z geslom, ki ga določite sami, hkrati tudi identifikacija za dostop. Prednost registracije je, da lahko podatke, ki ste jih navedli enkrat, uporabimo tudi pri vseh nadaljnjih naročilih. Tako vam ni treba ponovno vnašati vseh podatkov, kar je včasih lahko zamudno opravilo. Če ste registrirana stranka, pa niste prijavljeni v območju „Moj račun“, morate pri vsakem nadaljnjem naročilu ponovno vnesti vse svoje podatke. Poleg tega lahko v spletni trgovini s.Oliver zbirate ali unovčite bonus točke le kot registriran uporabnik.

Za občutljive informacije, kot so na primer podatki vaše kreditne kratice, vam je kot registriranim uporabnikom v območju „Moj račun“ na voljo možnost, da vnesete le del podatkov svoje kreditne kratice, druge podatke, ki so potrebni za izvršitev plačila, pa izpustite. Četudi ti podatki, tako kot vsi osebni podatki, ki so zaščiteno shranjeni s pomočjo šifriranega prenosa, niso dostopni nepooblaščenim tretjim, lahko tudi sami dodatno prispevate k varnosti teh podatkov.

Uporaba osebnih podatkov/posredovanje

Vaše osebne podatke uporabljamo izključno za namen, zaradi katerega smo jih zbrali. V spletni trgovini s.Oliver bomo vaše podatke uporabili za izvedbo postopka naročanja in plačila. Ker za izvedbo naročil in obdelavo drugih vaših poizvedb sodelujemo s pooblaščenim zunanjim ponudnikom storitev, moramo vaše podatke posredovati temu podjetju, da lahko izvede postopek naročanja. Vaše podatke posredujemo z namenom izvedbe postopka naročanja podjetju BFS Baur Fulfillment Solutions GmbH, Bahnhofstraße 10, D-96224 Burgkunstadt.

Informacije o vašem dosedanjem plačilnem vedenju, ki so pomembne za presojo bonitete, informacije za presojo tveganja izpada plačila na osnovi matematično-statističnih postopkov ob uporabi podatkov o naslovu (ocenjevanje) ter podatke za verifikacijo vašega naslova (preveritev možnosti dostave) prejemamo od podjetja infoscore Consumer Data GmbH, Rheinstraße 99, 76532 Baden-Baden. Pri naročilih iz Avstrije od CRIF GmbH, Diefenbachgasse 35, 1150 Wien.

V ta namen vaše podatke (ime, naslov in po potrebi rojstni datum) posredujemo navedenemu podjetju. To podjetje te podatke uporabi za verifikacijo naslova oz. preveritev identitete v odnosu do drugih podjetij ter za ustrezne postopke ocenjevanja.

Z ocenjevanjem se na osnovi matematično-statističnih postopkov izračunajo verjetnosti za določeno bodoče obnašanje, zato se v ta namen uporabijo ustrezni podatki.

V primeru trajne zamude s plačilom se vaši podatki za namen uveljavljanja terjatve v Nemčiji shranijo pri podjetju za izterjavo Arvato infoscore Nemčija, v Avstriji pa podobno pri podjetju Arvato infoscore Avstrija. Vsi naši ponudniki storitev so seveda prav tako dolžni spoštovati načela varovanja tajnosti podatkov.

Drugačnega posredovanja vaših podatkov tretjim ne izvajamo. Prav tako s.Oliver ne trguje z vašimi osebnimi podatki.

Seveda lahko svoje naročilo oddaste tudi po telefonu, tako da pokličete naš center za pomoč in podporo strankam (telefonsko številko najdete v spletni trgovini pod menijsko točko „Podatki za stik“)

Druga uporaba osebnih podatkov

Poleg samega naročila vam bomo z veseljem posredovali tudi druge informacije iz sveta s.Oliver po vaši meri.
Če se izrecno strinjate, bomo vaše podatke zbrali, shranili, obdelali in uporabili tudi za trženjske akcije, zlasti pošiljanje elektronskih obvestil, newsletterja, telefonskih akcij po SMS-u, obvestila po pošti in za raziskavo trga, ter jih posredovali tretjim, da jih bodo v imenu podjetja s.Oliver shranili, obdelali in uporabili za navedeni namen.

Piškotki/anonimizirana in psevdonimizirana uporaba podatkov

Naše spletne strani na več mestih uporabljajo tako imenovane piškotke. Uporabljamo jih zato, da lahko naredimo našo ponudbo prijaznejšo do uporabnikov, učinkovitejšo in varnejšo. Piškotki so majhne besedilne datoteke, ki se naložijo na vaš računalnik in shranijo v vaš brskalnik (lokalno na vašem trdem disku). Z njihovo pomočjo lahko analiziramo, kako uporabniki uporabljajo naše spletne strani. Tako lahko ustrezno oblikujemo vsebine našega spletnega mesta po meri obiskovalcev. Poleg tega piškotki omogočajo merjenje učinkovitosti določenega oglasa in njegovo uvrstitev, na primer glede na teme, ki zanimajo uporabnike.

Uporabljamo dve vrsti piškotkov: „Sejne piškotke“ in „Trajne piškotke“. Sejni ali tudi Session Cookies so začasni piškotki, ki se samodejno izbrišejo, ko zaprete brskalnik. Ti piškotki so potrebni na primer za pravilno delovanje funkcij naše spletne trgovine.

Ko obiščete spletno trgovino s.Oliver, se poleg tega v trajne (persistentne) piškotke na vaš računalnik naložijo podatki, ki so potrebni za brezhibno delovanje trgovine. Ko poteče njihov rok veljavnosti, jih vaš računalnik zbriše samodejno, ali pa jih še pred iztekom njihovega roka zbrišete sami. Vsi trajni piškotki, ki jih uporabljamo pri s.Oliverju, zapadejo v roku 6 mesecev.

Večina spletnih brskalnikov sprejema piškotke samodejno. Če informacij ne želite poslati, lahko nastavitve v svojem brskalniku tudi spremenite. Vendar pa v tem primeru ne boste mogli v celoti uporabljati ponudbe naše spletne strani, na primer oddati naročila. V kolikšni meri piškotki lahko dostopajo do vaših podatkov, lahko določite sami. Za nastavljanje dovoljenj, zavrnitev, za vpogled ali brisanje uporabite funkcijo pomoči v svojem brskalniku.

Preklic

Obdelavo in uporabo vaših podatkov v oglaševalske in trženjske namene lahko kadarkoli prekličete s sporočilom, ki ga pošljete podjetju s.Oliver ( datenschutz@soliver.com . Po prejemu vašega preklica zadevnih podatkov ne bomo več uporabljali in obdelovali za trženjske namene, nemudoma pa vam bomo tudi prenehali pošiljati oglasni material. Preklic velja za podatke, ki so potrebni za obračun in računovodske zadeve v zvezi z naročili, ki niso bila v izvedena celoti.

Evidentiranje in analiza podatkov o uporabi (sledenje)

Econda
Da lahko oblikujemo in optimiziramo to spletno stran po vaši meri, z rešitvami in tehnologijami podjetja econda GmbH ( http://www.econda.de ) zbiramo in shranjujemo anonimizirane podatke, iz katerih nato izdelamo profile uporabe pod psevdonimi. V ta namen uporabljamo piškotke, ki omogočajo vnovično prepoznavanje spletnega brskalnika. Vendar pa brez izrecnega dovoljenja obiskovalca profilov uporabe ne povežemo s podatki o nosilcu psevdonima. Takoj ob prejemu do nerazpoznavnosti spremenimo zlasti naslove IP, tako da naslovom IP ni mogoče dodeliti njihovih profilov uporabe. Obiskovalci te spletne strani lahko to zbiranje in shranjevanje podatkov v prihodnje kadarkoli prekličejo.

Exactag
Podjetje Exactag GmbH na tej spletni strani in njenih podstraneh zbira in shranjuje podatke v namene oglaševanja in optimizacije. Iz teh podatkov se lahko anonimno sestavijo uporabniški profili. V ta namen se lahko uporabljajo piškotki in tehnika, ki se imenuje prstni odtis. Pri piškotkih gre za majhne besedilne datoteke, ki se lokalno shranijo v vmesnem pomnilniku spletnega brskalnika obiskovalca strani. Tehnologija prstnih odtisov shrani okoljsko spremenljivko spletnega brskalnika v bazo podatkov, ob tem pa ne shrani enoumnih podatkov uporabnika, kot je IP-naslov. Piškotki in/ali prstni odtis omogočajo prepoznavo spletnega brskalnika. Podatki, pridobljeni s tehnologijami Exactag, se brez posebnega dovoljenja zadevne osebe ne uporabljajo za osebno identifikacijo obiskovalca te spletne strani, saj se osebni podatki načeloma ne evidentirajo. Prihodnjemu shranjevanju vaših anonimno evidentiranih podatkov obiskovalca lahko nasprotujete prek te povezave. Za zagotovitev izključevanja shranjevanja podatkov se v vašem brskalniku nastavi piškotek. Ta piškotek s imenuje »optout«, nastavi pa ga »exactag.com«. Dokler nasprotujete shranjevanju podatkov, tega ne smete izbrisati. Če želite v bodoče nasprotovati shranjevanju vaših anonimno evidentiranih podatkov, kliknite tukaj.

Optimizely
V trgovini s.Oliver se s tehnologijami podjetja Optimizely, Inc. (55 New Montgomery St. #888, San Francisco, CA 94105, ZDA) s produktom »Optimizely« zbirajo in shranjujejo podatki o seji in interakciji obiskovalcev spletne strani, z namenom ugotavljanja, kako se obiskovalci premikajo po določenih straneh, kako do njih dostopajo in kaj na njih počnejo. Te informacije se uporabljajo za izboljšanje vsebine in prijaznosti do uporabnikov strani ter s tem optimizacije obiskov. Upoštevajte, da se v ta namen lahko uporabljajo piškotki. Podatki o seji in interakciji se v nobenem trenutku ne obdelujejo v osebni obliki, temveč pod psevdonimom. Sledenje z orodjem Optimizely lahko tudi kadarkoli izklopite (in s tem preprečite, da bi podjetje Optimizely zbiralo in obdelovalo podatke, ki jih ustvari piškotek in se nanašajo na vašo uporabo spletne strani, vključno z vašim IP-naslovom), tako da sledite navodilom na https://www.optimizely.com/opt_out/ .

Criteo
Naša spletna stran uporablja piškotke oziroma ID oglasov v namene oglaševanja. S tem lahko obiskovalcem, ki se zanimajo za naše izdelke, prikazujemo oglase na spletnih straneh partnerjev, aplikacijah in v elektronski pošti. Tehnologije ponovnega ciljanja uporabljajo piškotke ali ID oglasov ter prikazujejo oglase na podlagi vašega preteklega obnašanja pri brskanju. Če želite izklopiti tovrstno oglaševanje na podlagi interesov, obiščite naslednje spletne strani:
http://go.pardot.com/e/126241/choices-/3yy9ml/114141425
http://go.pardot.com/e/126241/2017-04-12/3yy9mn/114141425

Informacije, kot so tehnične karakteristike iz vaših prijavnih informacij na naši spletni strani, si lahko izmenjamo z zanesljivimi oglaševalskimi partnerji. Tako lahko povežemo vaše naprave in/ali okolja ter vam nudimo neprekinjeno uporabniško izkušnjo z napravami in okolji, ki jih uporabljate. Podrobnosti v zvezi z možnostjo te povezave so navedene v smernici o varstvu podatkov, ki jo najdete na navedenih platformah, ali v naslednjih pojasnilih:
http://go.pardot.com/e/126241/de-privacy/3yy9mq/114141425

Sledenje konverzijam Google AdWords
Uporabljamo spletni oglaševalski program »Google AdWords«, v sklopu storitve Google AdWords pa sledenje konverzijam. Sledenje konverzijam Google je storitev za analiziranje, ki jo nudi podjetje Google Inc. (1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, ZDA; »Google«). Če kliknete na oglas, ki je objavljen na Googlu, se piškotek za sledenje konverzijam shrani na vaš računalnik. Ti piškotki po 30 dneh niso več veljavni, ne vsebujejo osebnih podatkov in tako niso namenjeni osebni identifikaciji. Če obiščete določene spletne strani našega spletnega mesta in piškotku veljavnost še ni potekla, lahko Google in mi ugotovimo, da ste kliknili na oglas in bili preusmerjeni na to stran. Vsaka stranka Google AdWords prejme drugačen piškotek. Zato ni mogoče, da bi piškotkom lahko sledili izven spletnih strani strank, ki uporabljajo storitev AdWords. Informacije, ki se pridobijo s pomočjo piškotka za sledenje konverzije, so namenjene izdelavi statistik o konverzijah za stranke, ki uporabljajo AdWords in so se odločile za sledenje konverzijam. Tukaj so stranke seznanjene s skupnim številom uporabnikov, ki so kliknili na njihov oglas in so bili preusmerjeni na stran, označeno z oznako za sledenje konverzijam. Ne vsebujejo pa informacij, s katerimi bi lahko uporabnika osebno identificirali. Če ne želite sodelovati pri sledenju, lahko uporabi te storitve nasprotujete, tako da z ustrezno nastavitvijo vašega brskalnika preprečite namestitev piškotkov (možnost izklopa). Tako ne boste upoštevani v statistikah sledenja konverzijam. Nadaljnje informacije in izjavo o varstvu podatkov podjetja Google najdete na:
http://www.google.de/policies/privacy/
http://www.google.com/policies/technologies/ads/

Ponovno trženje Google
Če v spletni trgovini s.Oliver in naši aplikaciji obiščete določene strani, se vklopi programska koda podjetja Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway Mountain View, CA 94043, ZDA, ki smo jo vključili v te strani. S tem se podjetju Google posreduje karakteristična številka, ki jo je Google predhodno shranil v piškotek na vašem brskalniku. Google na ta način zazna, da ste odprli določene naše spletne strani (npr. začetek postopka naročanja). Ko pozneje v Google vnesete ključne besede ali si na drugih spletnih straneh ogledujete oglase iz omrežja Google, vam lahko tam načrtno predstavljamo naše oglase (tako imenovano »ponovno trženje«). Če imate Google račun, Google te podatke eventualno poveže z vašim Google računom. Informacije o varstvu podatkov pri Googlu in o delovanju ponovnega trženja najdete v Opozorilih o varstvu podatkov Google ter v Pojasnilih o ponovnem trženju Google. Ponovno trženje lahko izklopite, tako da svoj brskalnik nastavite tako, da ne sprejema piškotkov. V tem primeru je možna le še omejena uporaba naše spletne strani.

Lahko pa tudi v nastavitvah oglasov Google na naslednji povezavi https://www.google.com/settings/u/0/ads/authenticated?hl=de izklopite oglase Google na osnovi interesov.

Sledenje konverzijam Microsoft Bing
Ta spletna stran uporablja sledenje konverzijam Bing Ads (Microsoft Corporation, One Microsoft Way, Redmond, WA 98052-6399, ZDA). Ko kliknete na oglas Bing, se na vaš računalnik namesti piškotek. Tako Bing kot tudi upravljavec spletnega mesta lahko s tem ugotovita, da je bil nekdo prek oglasa Bing preusmerjen na spletno stran in predhodno določeno ciljno stran (stran s konverzijo). Če ne želite sodelovati pri opisanem postopku sledenja, lahko v nastavitvah brskalnika izklopite namestitev piškotka, ki je za to potrebna. Za izklop lahko uporabite tudi naslednjo povezavo: http://choice.microsoft.com/de/opt-out
Nadaljnje informacije o varstvu podatkov in uporabi piškotkov pri Microsoft Bing najdete na spletni strani Microsoft: https://privacy.microsoft.com/de-de/privacystatement

Vedenjsko ciljanje spletne strani Facebook (Orodje Pixel za sledenje aktivnosti obiskovalcev)
Naša spletna stran uporablja orodje Pixel podjetja Facebook Inc., 1601 S. California Ave, Palo Alto, CA 94304, ZDA (»Facebook«). Z njegovo pomočjo lahko sledimo aktivnostim uporabnikov, potem ko si ogledajo oglas na Facebooku ali kliknejo nanj. Na ta način lahko v statistične namene in namene tržnih raziskav ugotavljamo učinkovitost oglasov na Facebooku. Podatkov, pridobljenih na ta način, ne moremo povezati s posameznim uporabnikom. Vendar pa pridobljene podatke Facebook shrani in obdeluje, o čemer vas bomo obveščali skladno z lastno obveščenostjo. Facebook lahko te podatke poveže z vašim Facebook računom in jih uporablja v lastne oglaševalske namene skladno s Facebookovo smernico o uporabi podatkov: https://www.facebook.com/about/privacy/.
Kliknite tukaj, če ne želite, da bi se vaši podatki obdelovali na zgoraj naveden način:
https://www.facebook.com/settings/?tab=ads#_=_
Opozarjamo vas, da lahko Facebooku in njegovim partnerjem na naslovu: https://www.facebook.com/about/privacy/ omogočite objavljanje oglasov na Facebooku in izven njega. V ta namen se lahko na vašem računalniku shrani piškotek.
Soglasje lahko podajo samo uporabniki, ki so starejši od 13 let. Če ste mlajši, vas prosimo, da se posvetujete s starši oziroma skrbniki.

Uporaba Facebookovih družbenih vtičnikov

Naš nastop na spletu uporablja družbene vtičnike ali Social Plugins („Vtičniki") družbene mreže facebook.com, s katerim upravlja Facebook Inc., 1601 S. California Ave, Palo Alto, CA 94304, USA („Facebook“). Vtičniki so označeni s Facebookovim logotipom ali z dodatkom „Facebook Social Plugin“.

Ko prikličete našo spletno stran, ki vsebuje tak vtičnik, vaš brskalnik vzpostavi neposredno povezavo s Facebookovimi strežniki. Facebook vsebino tega vtičnika posreduje neposredno vašemu brskalniku, ki jo vpne v spletno stran.

Facebook z vpetjem vtičnikov pridobi informacije o tem, da ste priklicali določeno spletno stran. Če ste prijavljeni v Facebooku, lahko Facebook vaš obisk dodeli vašemu Facebook računu, tudi če strani ne všečkate. Če sodelujete z vtičnikom, tako da na primer všečkate stran ali oddaste komentar, bo vaš brskalnik posredoval ustrezno informacijo neposredno Facebooku in jo tam shranil.

Facebook lahko zbira podatke o vas, kot je na primer vaš naslov IP, tudi če nimate računa pri Facebooku. Namen in obseg Facebookovega zbiranja podatkov, informacije o njegovi nadaljnji obdelavi in uporabi podatkov ter pravice in s tem povezane možnosti nastavitev za zaščito vaše zasebnosti najdete v Facebookovih napotkih o varstvu osebnih podatkov.

Če ne želite, da bi Facebook prek naših spletnih strani zbiral podatke o vas, se morate pred obiskom naših spletnih strani odjaviti iz Facebooka.

Dodatno lahko v obliki dodatkov za svoj brskalnik namestite tudi ustrezne preprečevalnike.

Uporaba programske opreme Olapic, Inc.

Spletna stran uporablja programsko opremo Olapic, Inc. (»Olapic«). Uporabniki lahko naložite lastne fotografije prek Instagrama ali prek spletne strani v formatu, ki je naveden na spletni strani, in jih po želji opremite s spremnim besedilom (oboje skupaj v nadaljevanju imenovano »prispevek«). Prispevki so prikazani v spletni trgovini s.Oliver. Uporabniki lahko svoje dovoljenje za uporabo slik v spletni trgovini kadarkoli prekličete. Svoj preklic pošljite na naslov onlineshop@soliver.com.

Uporaba Facebook Connect

Ponujamo vam možnost, da se na našo storitev »Olapic« prijavite s storitvijo Facebook Connect. Tako dodatna registracija ne bo mogoča. Pri prijavi se bo odprla maska za prijavo v vaš Facebook profil, kamor vnesete svoje uporabniške podatke za Facebook. S tem se bo vaš Facebook profil povezal z našo storitvijo. S to povezavo bomo od podjetja Facebook Inc. samodejno prejeli podatke, in sicer: e-poštni naslov, uporabniško ime za Facebook, ime in priimek, profilna slika. Od teh podatkov uporabljamo izključno vaše uporabniško ime in profilno sliko. Te informacije so obvezno potrebne za sklenitev pogodbe, da vas lahko prepoznamo. Prav tako bosta vaše uporabniško ime in profilna slika prikazana na fotografiji, ki jo boste objavili prek storitve Olapic. Več informacij o Facebook Connect in nastavitvah zasebnosti najdete v napotkih o varstvu osebnih podatkov in pogojih uporabe podjetja Facebook Inc.

Tuja spletna mesta

Naš napotek o varovanju podatkov se nanaša na spletne strani spletne trgovine s.Oliver. s.Oliver ne more vplivati na to, ali upravljavci povezanih spletnih mest upoštevajo določbe o varovanju osebnih podatkov ali ne.

Stanje 12.05.2017

Prosimo, počakajte trenutek ...

Napaka