Meni
Zapri
Zapri

Pogosteje, kot nakit nosite, pogosteje ga morate čistiti!

Poleg tega bodite pazljivi, da nakit hranite na suhem in po možnosti nepredušnem mestu; torej ne v kopalnici v odprti posodi.

Čistilna sredstva

Čistilni robček za nakit

Za čiščenje zlata in srebra so na voljo posebni robčki; kupite jih lahko v vsaki zlatarni, pa tudi v dobro založenih drogerijah. Čiščenje je enostavno in primerno za vsako vrsto nakita: nakit enostavno »zdrgnite« tako, kot s krpo obrišete moker krožnik.

Kopeli za čiščenje nakita

Prav tako kot čistilni robčki so kopeli za nakit primerne za zlat in srebrn nakit. Kupite jih lahko pri vsakem zlatarju, v veleblagovnicah ali dobro založenih drogerijah. Čiščenje je izjemno enostavno: nakit za nekaj sekund potopite v kopel in ga nato sperete z vodo. Bodite pozorni, saj določenih materialov, kot so npr. biseri, ne smete potopiti v kopel!

Majhen trik: če želite očistiti npr. prstan z biserom, v kopel potopite vatirano paličico in z njo pazljivo očistite nakit, ki ga naknadno prav tako sperite z vodo.

Voda s sredstvom za pomivanje

V skledi zmešate toplo vodo z nekaj kapljicami sredstva za pomivanje in nakit zdrgnete z majhno krtačko, na primer z zobno ščetko. Ta metoda je še posebej primerna za nakit s kamenčki, saj tako lahko nakopičeno umazanijo v nastavku s kamnom enostavno odstranite, kamenčki pa bodo po tem ponovno zasijali.

Nazaj

Prosimo, počakajte trenutek ...

Napaka