Meni
Zapri
Zapri

V spletni trgovini s.Oliver nam je najpomembnejše vaše zadovoljstvo. Želimo si, da bi se počutili varne. Zato je varovanje vaše zasebnosti ena naših najpomembnejših nalog. Zato smo izvedli tehnične in organizacijske ukrepe, ki zagotavljajo upoštevanje določb o varstvu podatkov.

Vaše osebne podatke varujemo v skladu s trenutnim stanjem tehnike. Prenos SSL (Secure Socket Layer) deluje na podlagi 128-bitnega kodiranja, ki zagotavlja, da tretji ne morejo prebrati vaših osebnih podatkov. Naš strežnik bo morda zavrnil starejše različice brskalnikov, ki uporabljajo 40-bitno ali 56-bitno kodiranje. Zato priporočamo, da namestite novejšo različico brskalnika.

Osebni podatki

Za osebne podatke se smatrajo posamični vnosi o vas - kot so na primer vaše ime in naslov, datum rojstva, vaš elektronski naslov ali telefonska številka.

Pridobovanje osebnih podatkov

Ker določbo o varčnosti pri zbiranju podatkov jemljemo zelo resno, pridobimo vaše osebne podatke le, če je to nujno potrebno. Če torej obiščete našo spletno trgovino in ne kupite ničesar, se registrirate ali sodelujete v nagradni igri, vam praviloma ni treba razkriti svoje identitete. Naš strežnik bo ob vašem obisku naših spletnih strani zabeležil izključno le vaš IP-naslov, datum, čas in strani, ki ste si jih ogledali. Na podlagi teh podatkov ne moremo ugotoviti, kdo ste.

Če želite oddati naročilo, vas bomo prosili za vaše ime, naslov in elektronski naslov, datum rojstva in telefonsko številko. Vaše ime in naslov potrebujemo za izvedbo naročila. Tudi vašo telefonsko številko pridobimo le zato, da postopek naročanja teče pravilno in brez zapletov. Če bomo imeli dodatna vprašanja v zvezi z izvedbo vašega naročila, vas bomo po potrebi poklicali. Vašo telefonsko številko bomo uporabili izključno v zgoraj navedene namene. Brez razloga vas ne bomo klicali. Vaš elektronski naslov pridobimo zato, da lahko potrdimo vaše naročilo. Vaš elektronski naslov bomo uporabili izključno v ta namen. Vaš datum rojstva je za nas nujno potreben, saj morate biti za oddajo naročila v spletni trgovini s.Oliver stari 18 let ali več.

Te podatke bomo pridobili, ko se boste kot registrirani uporabnik prijavili v svojem osebnem območju „Moj račun“. To velja tudi v primeru, da se na primer prijavite za sodelovanje v nagradni igri. Vaš elektronski naslov je skupaj z geslom, ki ga določite sami, hkrati tudi identifikacija za dostop. Prednost registracije je, da lahko podatke, ki ste jih navedli enkrat, uporabite tudi pri vseh nadaljnjih naročilih. Tako vam ni treba ponovno vnašati vseh podatkov, kar je včasih lahko zamudno opravilo. Če ste registrirana stranka, pa niste prijavljeni v območju „Moj račun“, morate pri vsakem nadaljnjem naročilu ponovno vnesti vse svoje podatke.

Za občutljive informacije, kot so na primer podatki vaše kreditne kratice, vam je kot registriranemu uporabniku v območju „Moj račun“ na voljo možnost, da vnesete le del podatkov svoje kreditne kratice, druge podatke, ki so potrebni za izvršitev plačila, pa izpustite. Četudi ti podatki, tako kot vsi osebni podatki, ki so zaščiteno shranjeni s pomočjo šifriranega prenosa, niso dostopni nepooblaščenim tretjim, lahko tudi sami dodatno prispevate k njihovi varnosti.

Uporaba osebnih podatkov/posredovanje

Vaše osebne podatke uporabljamo izključno za namene, zaradi katerih smo jih pridobili. V spletni trgovini s.Oliver bomo vaše podatke uporabili za izvedbo poteka naročila in plačila. Ker smo za izvedbo poteka naročila in obdelavo drugih vaših poizvedb pooblastili zunanjega ponudnika storitev, moramo vaše podatke posredovati temu podjetju, da lahko izvede postopek naročanja. Vaše podatke posredujemo z namenom izvedbe poteka naročila podjetju S.Oliver SLO d.o.o., Onlineshop Slovenia, Gosposka ulica 8, 2000 Maribor.

WKakršno koli drugo posredovanje vaših podatkov tretjim ne bo izvedeno.. Prav tako s.Oliver ne trguje z vašimi osebnimi podatki.

Seveda lahko svoje naročilo oddate tudi po telefonu, tako da pokličete naš center za pomoč in podporo strankam (telefonsko številko najdete v spletni trgovini pod menijsko točko „Podatki za stik“)

Druga uporaba osebnih podatkov

Poleg samega naročila vam bomo z veseljem posredovali tudi druge informacije iz sveta s.Oliverja po vaši meri. Če se izrecno strinjate, bomo vaše podatke pridobili, shranili, obdelali in uporabili tudi za trženjske akcije, zlasti pošiljanje elektronskih obvestil, newsletterja, SMS-sporočil, telefonskih akcij, obvestil po pošti in za raziskavo trga, ter jih posredovali pooblaščenim tretjim, da jih bodo v imenu podjetja s.Oliver shranili, obdelali in uporabili za navedeni namen.

Spletne novice in osebna priporočila po elektronski pošti

Če se prijavite na naše spletne novice, boste redno prejemali novice o najnovejših trendih s področja mode in modne industrije. Prejemali boste tudi osebna priporočila ter oglase, prilagojene vašim zanimanjem. Na ta način skrbimo, da je nakupovalna izkušnja pri nas prijazna, oblikujemo jo po meri posameznika, s tem pa jo tudi stalno izboljšujemo. V ta namen uporabljamo posredovane in samodejno generirane informacije, kot na primer potrdila o prejemu in prebranem elektronskem sporočilu, datum, čas obiska naše spletne trgovine, ogledi izdelkov, ki vas zanimajo, ali zgodovine naročil. Te informacije uporabljamo izključno v obliki psevdonimov. Pomagajo nam, da lahko za vas izboljšamo naše spletne strani in ponudbo ter vam pošiljamo elektronska sporočila po vaši meri. Na ta način vam poskušamo pošiljati informacije, ki ustrezajo vašim preferencam in zanimanju, hkrati pa se izognemo nepotrebnemu oglaševanju tem, ki vas ne zanimajo.

Ko se naročite na s.Oliver spletne novice, se strinjate s tem, da s.Oliver sme uporabljati podatke in druge informacije o vašem računu pri s.Oliverju ter pod psevdonimom shranjene podatke o uporabi, za pošiljanje oglasov po meri in/ali posebnih ponudb ter predstavitev naših storitev.

Če več ne želite prejemati oglasov po meri ali spletnih novic, se lahko kadarkoli odjavite v celoti ali le od posamezne storitve. Povezava za odjavo je navedena v vsakih spletnih novicah.

Neposredno pa se lahko odjavite tukaj

Piškotki/anonimna uporaba podatkov in uporaba podatkov pod psevdonimom

Naše spletne strani na več mestih uporabljajo tako imenovane piškotke. Uporabljamo jih, da naredimo našo ponudbo uporabnikom prijaznejšo, učinkovitejšo in varnejšo. Piškotki so majhne besedilne datoteke, ki se naložijo na vaš računalnik in shranijo v vaš brskalnik (lokalno na vašem trdem disku). Z njihovo pomočjo lahko analiziramo, kako uporabniki uporabljajo naše spletne strani. Tako lahko vsebine spletnih strani ustrezno prikrojimo potrebam obiskovalcev. Poleg tega piškotki omogočajo merjenje učinkovitosti določenega oglasa in njegovo uvrstitev, na primer glede na teme, ki zanimajo uporabnike.

Uporabljamo dve vrsti piškotkov: „Sejne piškotke“ in „Trajne piškotke“. Sejni ali tudi Session Cookies so začasni piškotki, ki se samodejno izbrišejo, ko zaprete brskalnik. Ti piškotki so potrebni na primer za pravilno delovanje funkcij naše spletne trgovine.

Ko obiščete spletno trgovino s.Oliver, se poleg tega v trajne (persistentne) piškotke na vaš računalnik naložijo podatki, ki so potrebni za brezhibno delovanje trgovine. Ko poteče njihov rok veljavnosti, jih vaš računalnik izbriše samodejno, ali pa jih še pred iztekom njihovega roka izbrišete sami. Vsi trajni piškotki, ki jih uporabljamo pri s.Oliverju, zapadejo v roku 6 mesecev.

Večina spletnih brskalnikov sprejema piškotke samodejno. Če informacij raje ne bi pošiljali, lahko nastavitve v svojem brskalniku tudi spremenite. Vendar pa v tem primeru ne boste mogli v celoti uporabljati ponudb na naši spletni strani, na primer ne boste mogli oddati naročila. V kolikšni meri piškotki lahko dostopajo do vaših podatkov, določate sami. Za nastavljanje dovoljenj, zavrnitev, za vpogled ali brisanje uporabite funkcijo pomoči v svojem brskalniku.

Preklic

Obdelavo in uporabo vaših podatkov v oglaševalske in trženjske namene lahko kadarkoli prekličete s sporočilom, ki ga pošljete podjetju s.Oliver (onlineshop@si.soliver.com). Po prejemu vašega preklica, podatkov ne bomo več uporabljali in obdelovali za trženjske namene, nemudoma pa vam bomo tudi prenehali pošiljati oglasni material. Preklic velja za podatke, ki so potrebni za obračun in računovodske zadeve v zvezi z naročili, ki niso bila v izvedena celoti.

Spletno sledenje

Da lahko oblikujemo in optimiziramo to spletno stran po vaši meri, z rešitvami in tehnologijami podjetja econda GmbH zbiramo in shranjujemo anonimne podatke, iz katerih nato izdelamo profile za uporabo pod psevdonimi. V ta namen uporabljamo piškotke, ki omogočajo vnovično prepoznavanje spletnega brskalnika. Vendar pa brez izrecnega dovoljenja obiskovalca profilov uporabe ne povežemo s podatki o nosilcu psevdonima. Takoj ob prejemu do nerazpoznavnosti spremenimo zlasti IP-naslove, s čemer onemogočimo dodelitev profilov uporabe IP-naslovov. Obiskovalci te spletne strani lahko to zbiranje in shranjevanje podatkov kadarkoli prekličejo.

Uporaba Facebookovih družbenih vtičnikov

Na spletu uporabljamo družbene vtičnike ali Social Plugins („Vtičniki") družbene mreže facebook.com, s katerim upravlja Facebook Inc., 1601 S. California Ave, Palo Alto, CA 94304, USA („Facebook“). Vtičniki so označeni s Facebookovim logotipom ali z dodatkom „Facebook Social Plugin“.

Ko prikličete našo spletno stran, ki vsebuje tak vtičnik, vaš brskalnik vzpostavi neposredno povezavo s Facebookovimi strežniki. Facebook vsebino tega vtičnika posreduje neposredno vašemu brskalniku, ki jo poveže v spletno stran.

Facebook s povezavo vtičnikov pridobi informacije o tem, da ste priklicali ustrezno spletno stran našega podjetja. Če ste prijavljeni na Facebook, lahko Facebook vaš obisk dodeli vašemu Facebook računu, tudi če strani ne všečkate. Če sodelujete z vtičniki, tako da na primer všečkate stran ali oddate komentar, bo vaš brskalnik posredoval ustrezno informacijo neposredno na Facebook in jo tam shranil.

Facebook lahko zbira podatke o vas, kot je na primer vaš naslov IP, tudi če nimate računa pri Facebooku. Namen in obseg Facebookovega zbiranja podatkov, informacije o njegovi nadaljnji obdelavi in uporabi podatkov ter pravice in s tem povezane možnosti nastavitev za zaščito vaše zasebnosti najdete v Facebookovih napotkih o varstvu osebnih podatkov.

Če ne želite, da bi Facebook prek naših spletnih strani zbiral podatke o vas, se morate pred obiskom naših spletnih strani odjaviti iz Facebooka.

Dodatno lahko v obliki dodatkov za svoj brskalnik namestite tudi ustrezne preprečevalnike.

Uporaba programske opreme Olapic, Inc.

Spletna stran uporablja programsko opremo Olapic, Inc. (»Olapic«). Uporabniki lahko naložite lastne fotografije prek Instagrama ali prek spletne strani v formatu, ki je naveden na spletni strani, in jih po želji opremite s spremnim besedilom (oboje skupaj v nadaljevanju imenovano »prispevek«). Prispevki so prikazani v spletni trgovini s.Oliver. Uporabniki lahko svoje dovoljenje za uporabo slik v spletni trgovini kadarkoli prekličete. Svoj preklic pošljite na naslov onlineshop@soliver.com.

Uporaba Facebook Connect

Ponujamo vam možnost, da se na našo storitev »Olapic« prijavite s storitvijo Facebook Connect. Tako dodatna registracija ne bo mogoča. Pri prijavi se bo odprla maska za prijavo v vaš Facebook profil, kamor vnesete svoje uporabniške podatke za Facebook. S tem se bo vaš Facebook profil povezal z našo storitvijo. S to povezavo bomo od podjetja Facebook Inc. samodejno prejeli podatke, in sicer: e-poštni naslov, uporabniško ime za Facebook, ime in priimek, profilna slika. Od teh podatkov uporabljamo izključno vaše uporabniško ime in profilno sliko. Te informacije so obvezno potrebne za sklenitev pogodbe, da vas lahko prepoznamo. Prav tako bosta vaše uporabniško ime in profilna slika prikazana na fotografiji, ki jo boste objavili prek storitve Olapic. Več informacij o Facebook Connect in nastavitvah zasebnosti najdete v napotkih o varstvu osebnih podatkov in pogojih uporabe podjetja Facebook Inc.

Tuja spletna mesta

Naše opozorilo za varstvo podatkov se nanaša na spletne strani spletne trgovine s.Oliver. Podjetje s.Oliver ne more vplivati na to, ali upravljavci povezanih spletnih mest upoštevajo določbe o varovanju osebnih podatkov ali ne.

Stanje 06.12.2016

Prosimo, počakajte trenutek ...

Napaka

SCHLIESSEN